Γιασεμι
-
Jean-Zac
- V.I.P

- Has thanked: 0
- Been thanked: 291 times
Re: Γιασεμι
Δίνω την δική μου εκδοχή βασιζόμενος στην φωτογραφία . Αναφέρω εκ των προτέρων ότι στην πραγματική επαφή με το γιασεμί το σχέδιο ίσως να αλλάξει καθότι η μορφή και θέση των κλαδιών να μην ευνοεί ένα τέτοιο σχέδιο, αλλά και πιθανώς να μην αρέσει και στον κάτοχο του φυτού. Κάνω λοιπόν μία καταβολάδα βάζοντας μία πλαστική γλάστρα αμέσως μετά από το βλαστάρι που βλέπουμε χαμηλά και δεξιά. Για την τεχνική της καταβολάδας αυτού του είδους υπάρχουν πληροφορίες στο site. Το επόμενο βήμα θα είναι να προχωρήσω μετά σε ένα επιλεγμένο (και λίγο δραστικό όπου πρέπει) κλάδεμα προσπαθώντας να κατευθύνω την νέα βλάστηση σύμφωνα με το σχέδιό μου και η οποία ελπίζω να μορφοποιηθεί στο διάστημα των 2-3 ετών με ενδιάμεσα μικροκλαδέματα και συρματώματα προκειμένου να ελέγξω καλύτερα την μορφοποίηση των νέων κλαδιών και του φυλλώματος. Το μόνο κακό σε αυτό το project και το οποίο μπορεί να φοβίσει κάποιους είναι ο χρόνος αναμονής μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο , δηλαδή να μπορούμε να το παρουσιάσουμε ολοκληρωμένο μαζί με το ανάλογο πότ. Αυτό θεωρώ ότι θα γίνει μετά από 5 χρόνια.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Re: Γιασεμι
Πρώτον (και σημαντικότερο) ρωτάς την μαμά σου ΕΑΝ σου επιτρέπει να το πάρεις!!! [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... histle.gif[/img]
Εάν το φυτό ήταν της δικής μου μαμάς κι ήμουν εγώ στην θέση σου και μου το επέτρεπε [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... _smile.gif[/img] τότε αυτοστιγμεί θα το έκοβα στο σημείο όπου διακλαδίζεται και θα κρατούσα μόνον δύο κλαδιά.
Στην συνέχεια την Άνοιξη θα το μεταφύτευα σε κατάλληλη γλάστρα-μπώλ (ΟΧΙ pot!)
Τώρα για να πω ποιά κλαδιά θα διάλεγα για να κρατήσω, θα προτιμούσα να έβλεπα κι άλλες φωτογραφίες του φυτού.
Εάν το φυτό ήταν της δικής μου μαμάς κι ήμουν εγώ στην θέση σου και μου το επέτρεπε [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... _smile.gif[/img] τότε αυτοστιγμεί θα το έκοβα στο σημείο όπου διακλαδίζεται και θα κρατούσα μόνον δύο κλαδιά.
Στην συνέχεια την Άνοιξη θα το μεταφύτευα σε κατάλληλη γλάστρα-μπώλ (ΟΧΙ pot!)
Τώρα για να πω ποιά κλαδιά θα διάλεγα για να κρατήσω, θα προτιμούσα να έβλεπα κι άλλες φωτογραφίες του φυτού.
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 116 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
-
Hfestion
Topic author - Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
Γιασεμι
Κανοντας μια βολτα στο πατρικο της μητερας μου ανακαλυψα ενα γιασεμι. Εναι μεγαλης ηλικιας, ποσο δεν ξερω, αλλωστε ειναι αγενεια να ρωτας ποσο χρονων ειναι μια κυρια. Αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι το ειχε φυτεψει ο παππους μου σε βαρελι 1μετρο στο οποιο βρησκετε εκει ακομα. Ειναι σαν να λεμε ενα οικογενιακο κιμιλιο.
Εχει υψος 80cm απο το εδαφος. Χριαζετε μεταφυτευση σιγουρα γιατι το βαρελι εχει σκουριασει.
Ακουω ιδεες, προτασεις.
Τα σχολια δικα σας
Εχει υψος 80cm απο το εδαφος. Χριαζετε μεταφυτευση σιγουρα γιατι το βαρελι εχει σκουριασει.
Ακουω ιδεες, προτασεις.
Τα σχολια δικα σας
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.