Glauca globosa no 2 . . .

Παρουσιάσεις Μπονσάϊ μελών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Topic author
pinusmugo
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Glauca globosa no 2 . . .

Δημοσίευση από pinusmugo »

Καλημέρα σε ολους και σε ολες,χρονια πολλά υγεία και καλές γιορτές....

Σήμερα έχω την χαρά να σας παρουσιάσω μία ακόμα πικέα του είδους glauca clobosa με την διαφορά ότι ειναι λίγο μεγαλύτερη και σε ηλικία αλλά και σε πάχος από την προηγούμενη...Η ιστορία μου μαζί της ξεκινάει πρό λίγων ετών όταν σε επισκέψεις μου στο φυτώριο για τυχαίο λόγο αμέσως το βλέμμα μου έπεσε πάνω της και με τράβηξε περισσότερο από κάθε άλλο δέντρο που υπήρχε εκεί.Τότε βέβαια δεν είχα την ενασχόληση με τα μπόν-σαί στο ενεργητικό μου,ήρθε λίγο καιρό αργότερα,όμως απο τά παιδικά μου χρόνια μου άρεσαν τα δέντρα γενικότερα,όλα τα δέντρα χωρίς εξαίρεσεις.
Οταν άρχισα να ασχολούμαι με τον θαυμαστό κόσμο των μπόν-σάι και έψαχνα για καλό υλικό στο μυαλό μου ήρθε η πικέα που είχα δει τότε ,κάποτε σε μία τυχαια επίσκεψη,σε μία τυχαία διαδρομή..Ετσι και ξαναπήγα στο φυτώριο και προς μεγάλη μου έκπληξη ήταν ακόμα εκεί,στεκόταν στην ίδια προφυλαγμενη γωνία σαν να είχε σταματήσει ο χρόνος σε εκείνη την παρελθόντα στιγμή μου,αμέσως με γρηγορα βήματα την πλησίασα και άρχισα να την παρατηρώ και να την ανακαλύπτω,τον κορμό της,τα κλαδιά της και την κινησή της,με ειχε εντυπωσιάσει όχι αυτό που έβλεπα τόσο τότε αλλά το τι θα μπορουσε να γίνει με ένα υλικό σαν αυτό στο μέλλον και με τις κατάλληλες κινήσεις του εκάστοτε καλλιεργητή μπόν-σάι που θα την είχε στην κατοχή του..
Ο ιδιοκτήτης αμέσως κατάλαβε ότι μου άρεσε πάρα πολύ και αυτό ηταν και το λάθος εκ μέρους μου,δεν μπόρεσα όμως να συγκρατηθω τότε,άλλωστε μπόν-σάι και χρήματα ή η εκμαιτάλευση πάσης φύσεως είναι κάτι σαν αντιγκρουόμενες έννοιες.
Η τιμή της άρχισε τότε πριν κανά 3 χρόνια μιλάμε τώρα στά 350 ευρώ (έτσι εξηγείτε και το λάθος μου για τον ενθουσιασμό που έιχα δείξει τότε)Φυσικά την θεώρησα απαγορευτική για μένα και δεν συνέχισα στην περεταίρω αγορά της.Εφυγα απογοητευμένος νευριασμένος και βιαστικός,θυμάμαι τότε όμως ότι δεν είχα σκοπό να εκγαταλείψω έτσι,τόσο εύκολα την προσπάθεια.Ο καιρός περνούσε η εμπειρία σιγά-σιγά ανέβαινε,τα δέντρα αυξάνονταν σε αριθμό αλλά πάντα στο μυαλό μου τριγύριζε η εικόνα της πικέας και το σχέδιο που της είχα ήδη δώσει από την αρχή.Συνέχισα να επισκέπτομαι το φυτώριο και σιγά-σιγά απέκτησα καλύτερες σχέσεις με τον ιδιοκτήτη,ανταλλάσαμε απόψεις,πετύχαμε και καλύτερες τιμες σε μερικά δέντρα και το τελικό μου σχέδιο είχε τεθεί ήδη σε λειτουργιά για την απόκτηση της,ήταν και καλός άνθρωπος τελικά δεν θα έφτανε μόνο το σχέδιο εξάλλου για τις επισκέψεις μου εκεί.Με τα πολλά πολλά η τιμή της κατέβηκε στα 200 και τελικά αυτό που κατάφερα μετά απο 3 χρόνια ήταν πολυ χαμηλότερη τιμη και μάλιστα,με ευκολία πληρωμής.Τόσο πολύ την ήθελα στον χώρο μου,στο μπαλκόνι μου,να την βλέπω κάθε πρωί και βράδυ..Τωρα ναι,πλέον αφού η τιμή παζαρεύτηκε αρκετά μπορούσα να την αποκτήσω και είχε έρθει η στιγμή μου μετά από αρκετό 'καιρό υπομονής και θελησης,ή πικέα βρισκόταν στο μπαλκόνι μου(αφού μου πιάστηκε η μέση,3 την κουβαλήσαμε μέσα[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img] )...
Στην συντομη διαδρομή μου με τα μπόν-σάι έχω χάσει πικέες για διάφορους λόγους και στους πιο πολλούς έφταιγα εγώ είτε λόγω βιασύνης,είτε λόγω απειρίας ή ακόμα και ωφείλω να παραδεχτώ και συγννώμη κιόλας για την έκφραση,για λόγους βλακείας.Αυτό με έκανε διστακτικό και καχύπτοτο απέναντι τους,αλλα συχγρόνως με εναν περίεργο τρόπο με πείσμωνε,με θύμωνε και με έκανε να μάθω περισσότερα για αυτές,όπως και έγινε και ακόμα φυσικά συνεχίζει και γίνεται...
Πλέον οι εργασίες γίνονται μία-μία κάθε φορά και την κατάλληλη εποχή προσεκτικά και υπομονετικά προσπαθώντας να κρατήσω όσο το δυνατόν περισσότερο φύλλωμα κυρίως σε κωνοφόρα για να υπάρχει και περισσοτερη ενέργεια στο δέντρο(είναι γνωστό ότι στα κωνοφώρα ότι οσο περισσότερο φύλλωμα διαθέτουν:
  • τόσο περισσότερη ενέργεια παράγουν άρα τόσο
  • περοσσότερι ενεργεια στην ριζα αρα τόσο
  • περισσοτερη αναπτηξη νέων ριζων αρα τόσο
γερό και εύρωστο μπόν-σάι με δυνατό ριζικό σύστημα που θα πρέπει να είναι και το ζητούμενο.

Θα σταματήσω την περίληψη μου εδώ γιατι δεν είναι στόχος μου να σας κουράσω με λόγια,να με
συγχωρέσουν όσοι τους κούρασα,ίσως μου δωθεί παρακάτω η ευκαιρια να συνεχίσω μέσα απο τις
απαντησεις σας...

Φωτο 1 Το δέντρο στην αρχική του μορφή και μόλις κατέφθασε στο νεο του σπιτικό ...
Φωτο 2 Κατά την διάρκεια των εργασιών και μια κοντινή στον κορμό του...
Φώτο 3 Το τελικό του πρώτο κλάδεμα και η πρώτη διαμόρφωση του....

Ακολουθούν διάφορες φώτο για να μπορέσετε να συγρίνετε τις αναλογίες της κα...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
Απάντηση