Azalea Rhodhodendron

Παρουσιάσεις Μπονσάϊ μελών
Απάντηση

Topic author
My Nellie
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Azalea Rhodhodendron

Δημοσίευση από My Nellie »

Επανέρχεται στο προσκήνιο η "μικρή"! [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... _smile.gif[/img]
Για πείτε μου οι ειδήμονες, οι αζαλέες είναι ημι-φυλοβόλλες?
Επειδή η δική μου τώρα με το τελευταίο κρύο κιτρινίζει και ρίχνει φύλλα....
Ή μήπως είναι αντίδραση επειδή την έχω έξω στο μπαλκόνι, ενώ είναι συνηθισμένη σε κλειστό χώρο με ελεγχόμενη θερμοκρασία (όπως τουλάχιστον έχει πει ο Μανώλης ότι καλλιεργούν τις αζαλέες αυτές στο εξωτερικό).

Topic author
My Nellie
Imperial
Imperial

Ωραία λοιπόν! Αυτό θα κάνω κι εγώ.

Μου θυμίζει τώρα όλο αυτό, ένα περιστατικό με τον παλιό sportcaster τον Γεωργιάδη, τον θυμάσθε?
Τον ακούγαμε λοιπόν στο ραδιόφωνο να αναμεταδίδει το μάτς και κάποια στιγμή σε μια φάση ενός αμφισβητούμενου γκόλ που τελικά ο διαιτητής το δέχθηκε, ο Γεωργιάδης φώναξε:
....Και Ναι, Ναι, αγαπητοί μου ακροατές, ο διαιτητής το κατοκυρώνει! Το κατοκυρώνει!
Έτσι λοιπόν και τώρα το κλάδεμα κατοκυρώθηκε! :laughing-rolling:
Άβαταρ μέλους

Hombre
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Hombre »

Εγω θα εκανα ενα ελαφρυ αρεωμα και θα τσιμπαγα ολα τα μπουμπουκια ωστε η δυναμη και το στρεσσαρισμα της ανθοφοριας να διοχετευθει στην ανακαμψη του δεντρου , θα υπαρξουν και αλλες ανθοφοριες στο μελλον , το δεντρακι να ειναι καλα . :greetings-wavegreen:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Liz@ki
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Liz@ki »

My Nellie έγραψε: Λέτε να της κάνω κι ένα καλό "κούρεμα"?
Για να είμαι ειλικρινής, το σκεπτόμουν αλλά δεν το αποφάσισα γιατί σκέφθηκα ότι ΕΑΝ επιβιώσει δεν θα μου κάνει λουλούδια (το ίδιο που γράφω σε άλλο thread και στον Χάρη για το κλάδεμα που έκανε αυτή την εποχή)...
Αλλά θα μου πείτε "εδώ εμείς καιγόμασθε κι εσύ χτενίζεσαι"!
Λοιπόν, την κλαδεύω και πόσο???
κανονικα οταν μεταφυτευουμε και κοβουμε και ΡΙΖΑ κλαδευουμε κιολας..εξαρταται και ποση ριζα εκοψες..
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος

Topic author
My Nellie
Imperial
Imperial

PanosBonsai έγραψε: ... ...
Ένας τρόπος σε περίπτωση σαπίσματος των ριζών απο το νερό είναι να γίνει μεταφύτευση και αφαίρεση των ριζών που έχουν το πρόβλημα ώστε να υπάρχει καθαρό ριζικό σύστημα ταυτόχρονα με κλάδεμα. Και προσευχή! :pray:
Λέτε να της κάνω κι ένα καλό "κούρεμα"?
Για να είμαι ειλικρινής, το σκεπτόμουν αλλά δεν το αποφάσισα γιατί σκέφθηκα ότι ΕΑΝ επιβιώσει δεν θα μου κάνει λουλούδια (το ίδιο που γράφω σε άλλο thread και στον Χάρη για το κλάδεμα που έκανε αυτή την εποχή)...
Αλλά θα μου πείτε "εδώ εμείς καιγόμασθε κι εσύ χτενίζεσαι"!
Λοιπόν, την κλαδεύω και πόσο???

PanosBonsai
Omono
Omono
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από PanosBonsai »

My Nellie έγραψε:Σε ευχαριστώ πολύ, Λάζαρε!

Θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε μια σκέψη που έκανα, δηλαδή :
ΕΑΝ τελικώς τα καταφέρει η "μικρή", λαμβάνοντας υπ' όψιν την ταλαιπωρία της γενικά (αρχή σαπίσματος και μεταφύτευση), έχω αποφασίσει (?) να μη της κάνω άλλη μεταφύτευση την Άνοιξη.
Αλλά να την αφήσω στο ίδιο pot (θα την φωτογραφίσω εάν επιζήσει για να την δείτε) και μόνο να την αφήσω να ξανανθίσει....
Τι λέτε εσείς λοιπόν?

Ευχαριστώ!
Η Αζαλέα έχει προβλήματα με το πολύ νερό. Έχω και εγώ Αζαλέες και έχω χάσει και απο το υπερβολικό πότισμα.
Είναι δύσκολο στην Αζαλέα εαν πάρει τον κάτω δρόμο να επιβιώσει όμως έχεις πράξει σωστά και σου εύχομαι τα καλύτερα!
Ένας τρόπος σε περίπτωση σαπίσματος των ριζών απο το νερό είναι να γίνει μεταφύτευση και αφαίρεση των ριζών που έχουν το πρόβλημα ώστε να υπάρχει καθαρό ριζικό σύστημα ταυτόχρονα με κλάδεμα. Και προσευχή! :pray:

Topic author
My Nellie
Imperial
Imperial

Σε ευχαριστώ πολύ, Λάζαρε!

Θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε μια σκέψη που έκανα, δηλαδή :
ΕΑΝ τελικώς τα καταφέρει η "μικρή", λαμβάνοντας υπ' όψιν την ταλαιπωρία της γενικά (αρχή σαπίσματος και μεταφύτευση), έχω αποφασίσει (?) να μη της κάνω άλλη μεταφύτευση την Άνοιξη.
Αλλά να την αφήσω στο ίδιο pot (θα την φωτογραφίσω εάν επιζήσει για να την δείτε) και μόνο να την αφήσω να ξανανθίσει....
Τι λέτε εσείς λοιπόν?

Ευχαριστώ!
Άβαταρ μέλους

Hombre
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Hombre »

Ευχομαι τα καλυτερα :greetings-wavingblue:
Εικόνα

Topic author
My Nellie
Imperial
Imperial

Τα νέα της "μικρής" :
Σήμερα το πρωΐ της έκανα την μεταφύτευση.
Οι ρίζες της δεν ήταν και τόσο χάλια όσο στην αρχή είχα νομίσει. Και στην βάση του κορμού της έχουν σχηματισθεί άλατα από το νερό του ποτίσματος.
Καταλαβαίνετε ότι χρειάσθηκε να τις σκαλίσω λιγάκι τις ριζούλες για να ελευθερωθούν, κατά το δυνατόν, από το συμπαγές υπόστρωμα στο οποίο είναι το φυτό φυτεμένο.
Είχα διαβάσει ότι οι ρίζες της αζαλέας είναι πολύ λεπτές, αλλά πραγματικά τώρα που τις είδα.... είναι πολύ πολύ λεπτούλες!
Μετά από αυτό το "χτενισματάκι" το βούτηξα σε ένα κουβά νερό και με απαλές κινήσεις ξέπλυνα λίγο από αυτό το χώμα.
Την έβαλα σε μίγμα kanuma και ελαφρόπετρα. Στην βάση του pot έριξα ένα στρώμα άργιλο και επίσης λίγη μυκόρριζα.
Την πότισα (έβγαλε πολύ σκόνη από το kanuma που ήταν ήδη κοσκινισμένο) και τώρα την έχω αφήσει ήσυχη να στεγνώσει.
.... Κι ο Θεός βοηθός! :)
Άβαταρ μέλους

Hombre
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Hombre »

Μανωλη εαν αυτην την στιγμη ριξει σιδηρο η οποιοδηποτε αλλο λιπασμα στο δεντρακι θα το χασει 100% , πρωτα απο ολα πρεπει να συνερθουν οι ριζες και αυτο δεν θα γινη με επιβαρυνση.
Εικόνα

manos_papadakis40
Omono
Omono

Δημοσίευση από manos_papadakis40 »

Μια αλλη αποψη για την αζαλεα σου κυρια Αλεξανδρα ειναι η εξης
1. αυτες οι αζαλεες ειναι θερμοκηπιου με σταθερη θερμοκρασια κι ποτισμα οποτε στεγνωνει το χωμα
2. το χωμα ειναι μαυρο γιατι οι παραγωγοι το εχουν πιο ευκολο απο κανουμα που ειναι το βασικο της χωμα,οποτε αυτο μαζευει πιο πολυ υγρασια κι το αποτελεσμα αν γινεται συχνα το ποτισμα ειναι καφε τα φυλλα η μυκητα.
3. για να μην σε κουραζω πιο πολυ ελλατωσε τα νερα χρησημοποιησε λιπασμα με πιο πολυ σιδηρο κι αφαιρεσε τα καμενα φυλλα για να βγαλει νεα.

Topic author
My Nellie
Imperial
Imperial

Ευχαριστώ πολύ!
Καλό σας βράδυ!
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

My Nellie έγραψε:Να ρωτήσω και κάτι ακόμη, όχι για την επείγουσα επέμβαση της αζαλέας μου, αλλά εγκυκλοπαιδικά.... :
Τα ροδόδεντρα κι οι αζαλέες ως οξύφιλα αναπτύσσονται πολύ καλά κάτω από πεύκα.
Εάν δημιουργήσουμε ένα μίγμα με τεμαχισμένο φλοιό πεύκου και οποιοδήποτε ανόγρανο υλικό, δεν θα είναι ένα καλό υπόστρωμα για αζαλέες?
Καλο θα της κανει .........μα παρα πολυ καλο. Σε ολα τα δεντρα αρεσει ο φλοιος του πευκου. Απλος βασικη προυποθεση ειναι το οξινο χωμα :P

Topic author
My Nellie
Imperial
Imperial

Να ρωτήσω και κάτι ακόμη, όχι για την επείγουσα επέμβαση της αζαλέας μου, αλλά εγκυκλοπαιδικά.... :
Τα ροδόδεντρα κι οι αζαλέες ως οξύφιλα αναπτύσσονται πολύ καλά κάτω από πεύκα.
Εάν δημιουργήσουμε ένα μίγμα με τεμαχισμένο φλοιό πεύκου και οποιοδήποτε ανόγρανο υλικό, δεν θα είναι ένα καλό υπόστρωμα για αζαλέες?
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

My Nellie έγραψε: Ερώτηση:
Επειδή έχουμε ξανασυζητήσει ότι στην αζαλέα η αλλαγή από ένα είδος υποστρώματος σε ένα άλλο, δεν πρέπει να είναι ολοκληρωτική, αλλά να γίνεται σταδιακά, πώς νομίζετε ότι πρέπει να το χειρισθώ?
Μίλησα τηλεφωνικώς με τον Φίλιππο (και τον ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές του) και είπαμε να κάνω kanuma+ελαφρόπετρα+λίγο kiryu ή akadama. Αλλά δεν συζητήσαμε το θέμα της σταδιακής μετάβασης από το ένα στο άλλο.

Για πείτε καμμία γνώμη, φίλοι μου.... Τι συμβουλεύετε?
Για να τα ξαναπουμε........... :P
Κανουμα + ελαφροπετρα ή ακαδαμα με kiryu.

Στην προκειμενη περιπτωση Αλεξανδρα πρεπει να σωσουμε το δεντρο.....οι σκεψεις που κανεις ειναι σκεψεις διαβιωσης κ εμεις ψαχνουμε τροπους επιβιωσης για το δεντρο σου.
Δυστυχως οι εμποροι ειχαν βαλει το χερακι τους για να ερθει σε αυτην την κατασταση το δεντρο.

Αρα μην σκεφτεσαι την μεταβαση.............Πρεπει να σωσεις την Αζαλεα σου

Αντε καλη επιτυχια ........... :greetings-wavingblue:
Άβαταρ μέλους

Hombre
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Hombre »

Ερώτηση:
Επειδή έχουμε ξανασυζητήσει ότι στην αζαλέα η αλλαγή από ένα είδος υποστρώματος σε ένα άλλο, δεν πρέπει να είναι ολοκληρωτική, αλλά να γίνεται σταδιακά, πώς νομίζετε ότι πρέπει να το χειρισθώ?
Μίλησα τηλεφωνικώς με τον Φίλιππο (και τον ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές του) και είπαμε να κάνω kanuma+ελαφρόπετρα+λίγο kiryu ή akadama. Αλλά δεν συζητήσαμε το θέμα της σταδιακής μετάβασης από το ένα στο άλλο.

Αλεξανδρα το μειγμα που σου προτεινη ο Φιλιπος ειναι μια χαρα , εξαλου αυτην την στιγμη δεν υπαρχουν και πολλες επιλογες . :greetings-wavegreen:
Εικόνα

Topic author
My Nellie
Imperial
Imperial

Η αζαλέα όπως πολύ σωστά είχατε υποθέσει πνιγόταν από την υγρασία.... Δυστυχώς!
Το χώμα γύρω από το υλικό (πετροβάμβακας) στο οποίο αναπτύσεται η μπάλα, είναι λίγο και είναι μίγμα τύρφης, άμμου ποταμίσιας και κάτω-κάτω στο ποτ είχε akadama.
Τα ριζίδια είναι σκούρα καφέ και σπάνε αμέσως... Δυστυχώς!
Προς το παρόν την ξαναέβαλα στο pot και αύριο που θα προμηθευθώ ελαφρόπετρα για να κάνω το μίγμα μαζί με το kanuma, θα την μεταφυτεύσω κανονικά κι ο Θεός βοηθός!

Ερώτηση:

Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

Καλη βδομαδα Αλεξανδρα :greetings-wavingblue: :greetings-wavingblue:

Topic author
My Nellie
Imperial
Imperial

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους! Και για το κοπλιμάν (εκ μέρους της αζαλέας) και για τις συμβουλές.
Σήμερα το απόγευμα πιστεύω ότι θα τα καταφέρω να κάνω κατά πως μου είπατε, Φίλιππε και Λάζαρε και θα σας ενημερώσω.
Καλή σας εβδομάδα! :)
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 116 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Α! ξεχασα να σου πω οτι η Αζαλεα σου ειναι ΣΟΥΠΕΡ!!! :)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Απάντηση