Ένα πολύ όμορφο δώρο :)

Παρουσιάσεις Μπονσάϊ μελών
Απάντηση

Topic author
Giannis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Ένα πολύ όμορφο δώρο :)

Δημοσίευση από Giannis »

Liz@ki έγραψε:
Giannis έγραψε:
Liz@ki έγραψε:ωραιο το δεντρακι σου! Το συγκεκριμενο ειδος δε θελει πολυ ποτισμα και ειναι ανθεκτικο! 8-)
Ωραία από ότι μου είπες λίγο νερό. Να φανταστώ ούτε αυτό να το βλέπει ο ήλιος λογικά και θα είναι καλύτερα σε εξωτερικό χώρο; Μια άλλη μεγάλη απορία τα φύλλα είναι χάλια απο σκόνη γιατί εκεί που ήταν μάζευε μπόληκη και δεν του έβρεχαν τα φύλλα του. Πως θα φύγει τα σκούπισα με χαρτί και νερό τίποτα, τα ψέκασα τίποτα, τι άλλο να κάνω να καθαρίσουν;; :(
ολα τα φυτα τα πανε καλυτερα εξω..
αρκει να τα προστατευεις απο παγετο, αερα και ήλιο το καλοκαιρι.

Τα φυλλα ψεκασε τα με μπολικο νερο και θα φυγει η σκονη..αν δε φευγει μηπως ειναι κατι αλλο πανω στο φυλλο? :think:
Oxi skoni einai sigoura apo merika pou dn eixe meinei toso kairo panw efige... Tha to psekasw ena filo filo na doume :)
Φιλικά Γιάννης...
Άβαταρ μέλους

Liz@ki
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Liz@ki »

Giannis έγραψε:
Liz@ki έγραψε:ωραιο το δεντρακι σου! Το συγκεκριμενο ειδος δε θελει πολυ ποτισμα και ειναι ανθεκτικο! 8-)
Ωραία από ότι μου είπες λίγο νερό. Να φανταστώ ούτε αυτό να το βλέπει ο ήλιος λογικά και θα είναι καλύτερα σε εξωτερικό χώρο; Μια άλλη μεγάλη απορία τα φύλλα είναι χάλια απο σκόνη γιατί εκεί που ήταν μάζευε μπόληκη και δεν του έβρεχαν τα φύλλα του. Πως θα φύγει τα σκούπισα με χαρτί και νερό τίποτα, τα ψέκασα τίποτα, τι άλλο να κάνω να καθαρίσουν;; :(
ολα τα φυτα τα πανε καλυτερα εξω..
αρκει να τα προστατευεις απο παγετο, αερα και ήλιο το καλοκαιρι.

Τα φυλλα ψεκασε τα με μπολικο νερο και θα φυγει η σκονη..αν δε φευγει μηπως ειναι κατι αλλο πανω στο φυλλο? :think:
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος

sofia23
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από sofia23 »

Liz@ki έγραψε:
sofia23 έγραψε:Mεγειά το νέο σου δενδράκι φίλε...και ξέρεις τώρα που θα φύγεις ποιος θα σου τα φροντίζει...μάντεψε!! :happy-cheerleaderkid:

χμμμμ..... ;) :happy-smileyflower:

Ti..δεν θέλεις;;; :? :happy-jumpeveryone:

Topic author
Giannis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Giannis »

Φιλικά Γιάννης...

Topic author
Giannis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Giannis »

My Nellie έγραψε:Πόσο τυχεροί είναι όσοι έχουν πίσω κάποιον να φροντίζει τα φυτά τους όταν λείπουν.... :)
Γενικά είναι τυχεροί όσοι έχουν ανθρώπους γύρω τους να νοιάζοντε σπάνιο στην εποχή μας να βρείς. :text-offtopic:
Φιλικά Γιάννης...
Άβαταρ μέλους

Liz@ki
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Liz@ki »

sofia23 έγραψε:Mεγειά το νέο σου δενδράκι φίλε...και ξέρεις τώρα που θα φύγεις ποιος θα σου τα φροντίζει...μάντεψε!! :happy-cheerleaderkid:

χμμμμ..... ;) :happy-smileyflower:
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος

My Nellie
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από My Nellie »

Πόσο τυχεροί είναι όσοι έχουν πίσω κάποιον να φροντίζει τα φυτά τους όταν λείπουν.... :)

sofia23
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από sofia23 »

Mεγειά το νέο σου δενδράκι φίλε...και ξέρεις τώρα που θα φύγεις ποιος θα σου τα φροντίζει...μάντεψε!! :happy-cheerleaderkid:
Άβαταρ μέλους

Liz@ki
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Liz@ki »

ωραιο το δεντρακι σου! Το συγκεκριμενο ειδος δε θελει πολυ ποτισμα και ειναι ανθεκτικο! 8-)

Topic author
Giannis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Giannis »

PanosBonsai έγραψε:Τα πιατάκια δεν είναι άσχημα εάν δεν αφήσεις το νερό. Δηλαδή ποτίζεις βγάζει νερό από μέσα και μετά το νερό που μαζεύει το πιατάκι το πετάς! :)
Ναι συνήθως έτσι το κάνω. Δεν είναι το είδος που έγραφε;; Τι να σου πω έτσι έγραφε και στο Site και στο χαρτάκι του : http://www.bonsailand.gr/en/node/1411
Φιλικά Γιάννης...

PanosBonsai
Omono
Omono
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από PanosBonsai »

Τα πιατάκια δεν είναι άσχημα εάν δεν αφήσεις το νερό. Δηλαδή ποτίζεις βγάζει νερό από μέσα και μετά το νερό που μαζεύει το πιατάκι το πετάς! :)
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 116 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Ficus Retusa μου μοιαζει παντως. Για ψαξε στο νετ! :)
Ομορφος ειναι και θελει κλαδεμα... Ειναι καλη εποχη για κλαδεμα πιστευω. Γιατι οχι τωρα Abafas?
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
Giannis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Giannis »

Ναι ότι θέλει επειγόντως κλάδεμα θέλει επειγόντως αλλά περιμένω λίγο να προσαρμοστεί. Ναι 90 έκανε θεωρείς πως είναι ακριβός;; Πάντως φαντάζομαι πως μόλις κλαδευτεί θα γίνει πάρα πολύ όμορφος.
Φιλικά Γιάννης...

My Nellie
Imperial
Imperial

Πολύ σωστή η παρατήρηση του Άγγελου για τα πιατάκια!
Εκτός κι αν οι γλάστρες έχουν ποδαράκια, έτσι ώστε οι τρύπες αποστράγγισης να μην ακουμπούν στο νερό που συγκεντρώνεται στο πιατάκι.
Άβαταρ μέλους

abafas
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από abafas »

μετατροπής Greeklish!

Ωραία Δεντράκια, αλλα κλάδεμα την άνοιξη όχι τώρα!!! Και παρακαλώ wgale τα τασάκια από κάτω τις γλάστρας όταν "μασεωετε" νερό και είναι πολύ επικίνδυνο να σαπίσουν η rises.

Χαιρετισμούς
Άγγελος
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 116 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Με γεια! Ειναι πολυ ομορφο!!!! θελει κλαδεματακι σωστα στα λεει ο Δημητρης :)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

DimitriS
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από DimitriS »

καλορίζικος! Πολυ ωραιο δέντρο. Έδωσες 90 ευρώ; Εχει αρκετά χοντρό κορμό!

Νομίζω οτι θέλει κλάδεμα! :)

My Nellie
Imperial
Imperial

Όμορφος ο φίκος σου! Καλορίζικος!
Και με το καλό να πας για να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στην Πατρίδα.... Θα έχεις όμως δύο επί πλέον λόγους να αδημονείς για τις άδειες (για να βλέπεις τα αγαπημένα δενδράκια σου!) :)

Topic author
Giannis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Ένα πολύ όμορφο δώρο :)

Δημοσίευση από Giannis »

:) Καλησπέρα και απο εδώ. Απο την αρχή που είχα πάει στο Bonsailand είχα δεί και είχα ερωτευτεί εκτός το pepe που τελικά αγόρασα και ένα φίκο κυρίως λόγω μεγέθους :) αλλά μου άρεσε και ο κορμός με τις πολύ δυνατές ρίζες του και το ότι ήταν σε γενικές γραμμές έτσι πολύ "υπερίφανο" δένδρο. Επειδή όπου να ναι θα πρέπει να πάω και φαντάρος μιας που φέτος πήρα το πτυχίο μου και είμαι λίγο ζορισμένος οικονομικά πήρα μόνο το pepe μου. Σήμερα μου κάνανε δώρο 90€ να πάρω κάτι που μου αρέσει και μαντέψτε που πήγε το μυαλό μου :P

Σας παρουσιάζω τον νέο μου Φίκο (Banyan Fig 21 Ετών 57Cm)

Ελπίζω να σας αρέσει :) Θέλει λίγο κλάδεμα αλλά θέλω να προσαρμοστεί πρώτα καμία εβδομάδα και μετά να δώ τι μπορώ να κάνω.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Φιλικά Γιάννης...
Απάντηση