Πρώτη προσπαθεια

Παρουσιάσεις Μπονσάϊ μελών
Απάντηση

Topic author
nivam
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Πρώτη προσπαθεια

Δημοσίευση από nivam »

Nikolas6997 έγραψε:Νίκο μπορείς να πάρεις ηλεκτρικό σύρμα από κάποιο κατάστημα ηλεκτρικών υλικών πάχος 16mm, που χρησιμοποιούν οι ηλεκτρολόγοι δια τριφασικό ρεύμα και να κάνεις την δουλειά σου.. Η το χρησιμοποιάς ως έχει με το πλαστικό περίβλημα, Αν είναι χοντρό το κλαδί, η το ανοίγεις.. Εγώ αυτό χρησιμοποιώ.. Μην τα βάζεις κάτω.. Υπομονή χρειάζεται μόνο.
Υπαρχει μονόκλωνο καλώδιο πάχους 16mm; Αλλα έστω, 16αρι δεν ειναι πολύ χοντρό πως θα το λυγίσω; Μηπως εννοείς 6αρι; Αν και αυτο δεν νομίζω ότι υπάρχει σε μονόκλωνο. Βρηκα σήμερα 5αρι με πλαστικό περίβλημα και θα το χρησιμοποιήσω μαζι με το πλαστικό 2πλο ή 3πλο, θα δω

Φιλικά
Νίκος

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Παιδιά πολύ ξέφυγε η κουβέντα. Το. Topic έχει να κάνει με τον συγκεκριμένο γιουνιπερο !!! Ας τα αφήσουμε αυτα

Εγώ πρώτηνω να γίνει τώρα μια προσπάθεια διαμόρφωσης και σε ένα μήνα μεταφύτευση.
Θα σου προτινα να βγάλεις το φυτό από τη γλάστρα, να προθέσεις 2εκατοστά χαλίκι και να ξανά ακουμπήσει το φυτό (πάνω στο χαλίκι). Έτσι θα έχεις καλύτερη αποστραγγιση.
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

Nikolas6997
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Nikolas6997 »

Νίκο μπορείς να πάρεις ηλεκτρικό σύρμα από κάποιο κατάστημα ηλεκτρικών υλικών πάχος 16mm, που χρησιμοποιούν οι ηλεκτρολόγοι δια τριφασικό ρεύμα και να κάνεις την δουλειά σου.. Η το χρησιμοποιάς ως έχει με το πλαστικό περίβλημα, Αν είναι χοντρό το κλαδί, η το ανοίγεις.. Εγώ αυτό χρησιμοποιώ.. Μην τα βάζεις κάτω.. Υπομονή χρειάζεται μόνο.
Nikolas6997Εικόνα

Εικόνα

Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....

manos_papadakis40
Omono
Omono

Δημοσίευση από manos_papadakis40 »

RiaD έγραψε:
manos_papadakis40 έγραψε:Η επιδιωξη των παλαιοτερων ειναι να βοηθουν τους νεους ωστε να μπουν οσο πιο γρηγορα γινεται στο πνευμα του μπονσαι.
Για αυτο χειροκροτω την κινηση του jean-jac με τα σχεδια του ,ετσι δεν αποθαρρυνει τον φιλο μας κι του δινει το εναυσμα να προχωρησει.
Ομως και λιγο διαβασμα η μια ερευνα παραπανω στα μπονσαι(ιντερνετ-βιβλια)δεν βλαπτει ρε παιδια πριν ξεκινησετε αυτη την διαδικασια.Καλη συνεχεια φιλε.

Κανείς δεν προσπαθεί να αποθαρρύνει κανέναν, όμως όπως πολύ σωστά είχες γράψει πριν από καιρό σε άλλο θέμα καλό είναι να επισημαίνουμε και τις μέτριες επιλογές, προκειμένου να εντοπίζουν τα λάθη τους και να βελτιώνονται όλοι, έμπειροι ή μη.

Με το να λέμε "μπράβο" σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις δε βελτιώνεται κανείς.[/quote

Σωστα ΡiaD .. αλλα αλλο μετρια επιλογη καλλο λαθος επιλογη.Ομως τα λαθη υπαρχουν οχι μονο στους νεους αλλα σε ολους ακομη ακομη και σε αυτους που ασχολουνται χρονια στο χομπυ αυτο .Σιγουρα με τα μπραβο δεν βελτιωνομαστε γιατι σε αυτο το χομπυ δεν υπαρχει τελικη προσπαθεια αλλα συνεχομενη δουλεια και πιο πολυ γνωση.
Άβαταρ μέλους

Πάρης
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Πάρης »

RiaD έγραψε: Κανείς δεν προσπαθεί να αποθαρρύνει κανέναν, όμως όπως πολύ σωστά είχες γράψει πριν από καιρό σε άλλο θέμα καλό είναι να επισημαίνουμε και τις μέτριες επιλογές, προκειμένου να εντοπίζουν τα λάθη τους και να βελτιώνονται όλοι, έμπειροι ή μη.

Με το να λέμε "μπράβο" σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις δε βελτιώνεται κανείς.
Ρία έτσι είναι όπως το λες.... Και καλά κάνετε οι πιο έμπειρει να μας επισημένετε τα λάθη μας...
Αλλά πιστεύω ότι και μια λάθος επιλογή πρέπει να στη στηρίζουμε και να προσπαθούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα...[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/richedit ... oIM/39.gif[/img]
Και τότε ίσως να μάθουμε περισσότερες τεχνικές από αυτή τη διαδικασία...[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/richedit ... ooIM/3.gif[/img]

Topic author
nivam
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από nivam »

Εγω παντως αυτο που καταλαβα είναι οτι το λάθος βρίσκεται, μάλλον, στο πάχος του κορμου. Επρεπε να ειναι ποιο χοντρος και κοντος.

Φιλικα
Νικος
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

manos_papadakis40 έγραψε:Η επιδιωξη των παλαιοτερων ειναι να βοηθουν τους νεους ωστε να μπουν οσο πιο γρηγορα γινεται στο πνευμα του μπονσαι.
Για αυτο χειροκροτω την κινηση του jean-jac με τα σχεδια του ,ετσι δεν αποθαρρυνει τον φιλο μας κι του δινει το εναυσμα να προχωρησει.
Ομως και λιγο διαβασμα η μια ερευνα παραπανω στα μπονσαι(ιντερνετ-βιβλια)δεν βλαπτει ρε παιδια πριν ξεκινησετε αυτη την διαδικασια.Καλη συνεχεια φιλε.

Κανείς δεν προσπαθεί να αποθαρρύνει κανέναν, όμως όπως πολύ σωστά είχες γράψει πριν από καιρό σε άλλο θέμα καλό είναι να επισημαίνουμε και τις μέτριες επιλογές, προκειμένου να εντοπίζουν τα λάθη τους και να βελτιώνονται όλοι, έμπειροι ή μη.

Με το να λέμε "μπράβο" σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις δε βελτιώνεται κανείς.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής

Ίσως κι αυτο το δέντρο να ξεκίνησε σαν λάθος επιλογή, μετά χρόνια όμως έγινε κάτι...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
"Πολεμιστής του κήπου,,

Άβαταρ μέλους

mariaoz
Omono
Omono
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από mariaoz »

Topic author
nivam
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από nivam »

Harris έγραψε: Άρα διαβάζουμε και ψάχνουμε το 'κατι'.... Το 'κατι΄που λεει και ο φιλος μου ο JeanZac έρχεται και με την εμπειρια... Ακολουθας με τους παλαιους και ακομα το 'κατι' να μην σου βρουν θα ειναι κατι που θα 'ακουγετε' καλύτερα! :)
Αυτο θα κάνω σας ευχαριστώ.

Φιλικά
Νικος
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 116 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Πάρα πολυ ωραια τα σχεδια του Γιαννη! Μπραβο εδωσε μια διάσταση σε αυτο το δέντρο!!!

Δεν ηθελα να σε αποθαρύνω καμια σχέση! Σε βλεπω με πάθος και δύναμη! Απλα σαν καινουργιος δεν θα εχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα που πιστευεις οτι θα ειχες...και ισως ετσι να βαρεθεις και να σου φανει δυσκολο!

Εαν ομως ειχες ενα καλυτερο υλικο θα σε βοηθουσε να δεις πιο καλα το αντικείμενο / χομπυ / αρτ!

Εαν εχεις π.χ μια καλη κιθαρα ακομα και να μην παιζεις τοσο καλα ακουγετε 'κατι'.... Εαν ειχες μια κιθαρα απο τον κινεζο ακομα και καλυτερα να έπαιζες θα ακουγονταν 'ασχημα'...

;)

Άρα διαβάζουμε και ψάχνουμε το 'κατι'.... Το 'κατι΄που λεει και ο φιλος μου ο JeanZac έρχεται και με την εμπειρια... Ακολουθας με τους παλαιους και ακομα το 'κατι' να μην σου βρουν θα ειναι κατι που θα 'ακουγετε' καλύτερα! :)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Paulos
Imperial
Imperial
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Δημοσίευση από Paulos »

Μπράβο! :)
τη συγγένεια της ανθρώπινης διανοίας προς τον Άπειρον Λόγον

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής

Εγώ παντός θα συμφωνήσω με τον. JZ και θα σου πρτίνα να ξεκινήσεις να κανείς κάποια διαμόρφωση.
Η αλήθεια είναι ότι θα χρειαστεί κάποια χρόνια αλλά σίγουρα κάτι θα έχει να σου δώσει !

Όσο για χάλκινο σύρμα , εχω χρησιμοποιώ ηλεκτρολογικό σύρμα.
"Πολεμιστής του κήπου,,

Topic author
nivam
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από nivam »

Ευχαριστω για την γνώμες σας
Εχετε δίκιο, ο κορμος παραείναι λεπτός, κάτι που δεν μου άρεσε και μένα εξαρχής. Δεν Πειραζει θα το κρατήσω να μου προσφέρει έστω και λιγοστο οξυγονο στο μπαλκόνι μου. :)
Γιαννη ευχαριστω για τον χρόνο που αφιέρωσες αλλά το βλέπω και εγω οτι μάλλον θα παει για κάμποσο καιρό στην άκρη!
Και όπως λέω στα παιδια μου: Αν δεν πέσεις δεν μαθαίνεις να περπατάς...

Φιλικα
Νικος

manos_papadakis40
Omono
Omono

Δημοσίευση από manos_papadakis40 »

Η επιδιωξη των παλαιοτερων ειναι να βοηθουν τους νεους ωστε να μπουν οσο πιο γρηγορα γινεται στο πνευμα του μπονσαι.
Άβαταρ μέλους

Πάρης
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Πάρης »

Πιστεύω ότι σε ένα μικρό pot ένας όμορφα διαμορφωμένος κορμός (σαν τα σχέδια του JZ) ακόμα και λεπτός θα έδειχνε ωραίος...[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/richedit ... oIM/39.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Been thanked: 291 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

RiaD έγραψε:Δε νομίζω πως βοηθάει κι η διακλάδωση - αισιόδοξα τα σχέδια του Γιάννη, αλλά και πάλι...
Δέν πειράζει !!!!
Ολοι έτσι αρχίσαμε και από τα λάθη μας μάθαμε .
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Θα συμφωνήσω με τον Χάρη.. ειδικά γιουνίπερο μπορείς να βρεις σχετικά εύκολα με χοντρό κορμό, παρά να περιμένεις να χοντρύνει ένας πιο λεπτός. Δε νομίζω πως βοηθάει κι η διακλάδωση - αισιόδοξα τα σχέδια του Γιάννη, αλλά και πάλι...
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P

..
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P

.
Απάντηση