Bonsai jin & Shari (μπονσαι ξυσιμο κορμού)
-
konstantinos132
- Shohin

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
-
pinusmugo
- Imperial

- Been thanked: 1 time
Re: Bonsai jin
Αυτη ειναι μια πολυ πολυ σωστη αντιμετωπιση του θεματος απο πλευρας σου.Βαζεις τις σωστες βασεις για την συνεχεια σου στον κοσμο των μπόν-σάι φιλε μου...konstantinos132 έγραψε:...ομως δεν εχω ακομη ασχοληθει μα αυτα για να μν πεσουν πολλα,,,πρωτα να μαθουμε τα βασικα κ μετα αυτα...πιστευα θα μου επεφτε πολυ....
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
-
konstantinos132
- Shohin

Ifikratis έγραψε:Είναι εντυπωσιακά τα jin & shari σε ένα δέντρο αλλά νομίζω οτι δεν ταιριάζουν παντού.
για να καλυψεις καποιες ατελειες του δεντρου πιστευω ειναι πολυ χρησιμα τα uro jin shari και καποια αλλα που υπαρχουν..μια τετοια εργασια θα μπορουσε να αλλαξει ενα δεντρο εντελως προς το καλυτερο βεβαια...ομως δεν εχω ακομη ασχοληθει μα αυτα για να μν πεσουν πολλα,,,πρωτα να μαθουμε τα βασικα κ μετα αυτα...πιστευα θα μου επεφτε πολυ....παντως μου αρεσει οταν βλεπω ενα δεντρο με καποιο εντυπωσιακο uro η jin αντιθετως δεν μου αρεσει αυτο το στυλ που προσθετεις εσυ ενα ασπρο συνηθως απο τη παραλια...δεν θυμαμαι πως λεγεται αλλα δυστηχως αυτο δν μαρεσει το στυλ....σχεδον το αντιπαθω...lol...με συνεπηρε πλι κι εγραψα μπολικα....c u
-
G.gin.
- Omono

Re: Bonsai jin & Shari (μπονσαι ξυσιμο κορμού)
και πολυ καλα θα κανεις ασε που δεν πιστευω να παθει τιποτα φιλος[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/3.gif[/img]konstantinos132 έγραψε:G.gin. έγραψε:εγω προσωπικα θα το φτιαξω φιλοι μου και δεν ειναι για τα 10 ευρω αλλα για την ολη διαδηκασια που θα κανω η οποια για εμενα θα ειναι παρα πολυ ευχαριστη,..γιατι θα ξερω οτι το εφτιαξα με τα χερια μου
κι εγω αν ξαναβρω το βιβλιο η τν ακριβη αναλογια θα το κανω μονος και θα το δοκιμασω σε καποιο που και κατι να παθει να μην με στενοχωρηση ιδιαιτερα,...και ισως να παρω και ενα αγοραστο....
άσε τα δέντρα σου να μιλάνε αυτά για εσένα
-
konstantinos132
- Shohin

G.gin. έγραψε:εγω προσωπικα θα το φτιαξω φιλοι μου και δεν ειναι για τα 10 ευρω αλλα για την ολη διαδηκασια που θα κανω η οποια για εμενα θα ειναι παρα πολυ ευχαριστη,..γιατι θα ξερω οτι το εφτιαξα με τα χερια μου
κι εγω αν ξαναβρω το βιβλιο η τν ακριβη αναλογια θα το κανω μονος και θα το δοκιμασω σε καποιο που και κατι να παθει να μην με στενοχωρηση ιδιαιτερα,...και ισως να παρω και ενα αγοραστο....
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 116 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
pinusmugo έγραψε:Το λεμονι απολυμαινει το νεκρο ξυλο ,το καθαριζει και ειναι και φυσικο συντηριτικο του ξυλου...πρεπει να περαστει ανα μια εβδομαδα περιπου ,ισως και λιγοτερο...το μελι γυαλιζει-διατηρει-κλεινει τον κορμο και τους πορους,ο κορμος παιρνει το φυσικο του χρωμα αλλα ειναι πιο γυαλιστερος και αυτο διατηρειται για μεγαλο χρονικο διαστημα(το καλυτερο μελι ειναι αυτο που ειναι λιγο πιχτο)...
Βεβαια μπορεις να αφησεις και την ιδια την φυση να ενεργησει ¨"ερημην σου",κατι που εφαρμοζω πολλες φορες και γω....
Ωραία θα το δοκιμάσω και θα σου πω!
Ευχαριστω!
-
pinusmugo
- Imperial

- Been thanked: 1 time
Το λεμονι απολυμαινει το νεκρο ξυλο ,το καθαριζει και ειναι και φυσικο συντηριτικο του ξυλου...πρεπει να περαστει ανα μια εβδομαδα περιπου ,ισως και λιγοτερο...το μελι γυαλιζει-διατηρει-κλεινει τον κορμο και τους πορους,ο κορμος παιρνει το φυσικο του χρωμα αλλα ειναι πιο γυαλιστερος και αυτο διατηρειται για μεγαλο χρονικο διαστημα(το καλυτερο μελι ειναι αυτο που ειναι λιγο πιχτο)...
Βεβαια μπορεις να αφησεις και την ιδια την φυση να ενεργησει ¨"ερημην σου",κατι που εφαρμοζω πολλες φορες και γω....
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Πρωτα βαζεις λεμονι και μετα μελι για να παρει χρωμα; Δεν το ξερω πως το κανετε;G.gin. έγραψε:αυτο που κανω εγω ειναι να το περναω μελι και λεμονι, μου το ειχε πει ο pinusmugo [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/3.gif[/img]Harris έγραψε:Υπάρχει και άλλος τρόπος για να 'ασπρισει' ο κορμος (βεβαια οχι τοσο γρηγορα οσο με το υγρο....) κανεις το jin / shari σου και το αφηνεις στον Ηλιο και ασπριζει σιγα σιγα....
-
G.gin.
- Omono

αυτο που κανω εγω ειναι να το περναω μελι και λεμονι, μου το ειχε πει ο pinusmugo [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/3.gif[/img]Harris έγραψε:Υπάρχει και άλλος τρόπος για να 'ασπρισει' ο κορμος (βεβαια οχι τοσο γρηγορα οσο με το υγρο....) κανεις το jin / shari σου και το αφηνεις στον Ηλιο και ασπριζει σιγα σιγα....
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Υπάρχει και άλλος τρόπος για να 'ασπρισει' ο κορμος (βεβαια οχι τοσο γρηγορα οσο με το υγρο....) κανεις το jin / shari σου και το αφηνεις στον Ηλιο και ασπριζει σιγα σιγα....
-
G.gin.
- Omono

χαχαχα λες να τα παιξουν [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/102.gif[/img] [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/102.gif[/img] οχι μωρε μονο στους κορμους-κλαδια που εχω κανει jin-shari θα βαλω και παντα με προσοχη. σε ευχαριστω για τα ομορφα λογια σου [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img]mariaoz έγραψε:Να προσέχεις g.gin γιατί θέλουμε και άλλα ωραία δέντρα απο σένα!
-
G.gin.
- Omono

vaggelakos7 έγραψε:Ωραία ειναι να τα ξέρεις μερικά πράγματα εγκυκλοπαιδικά!
και επισης οπως πολυ σωστα ειπες καλο ειναι να ξερουμε πραγματα [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/3.gif[/img] [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/41.gif[/img]
-
G.gin.
- Omono

εγω προσωπικα θα το φτιαξω φιλοι μου και δεν ειναι για τα 10 ευρω αλλα για την ολη διαδηκασια που θα κανω η οποια για εμενα θα ειναι παρα πολυ ευχαριστη,..γιατι θα ξερω οτι το εφτιαξα με τα χερια μου
-
vaggelakos7
Topic author - Imperial

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
-
konstantinos132
- Shohin

να υποθεσω αυτο ειμαι το υγρο που βαζουμε σε jin το θεεικο ασβεστιο ειναι?η καπως ετσι λεγετε ...αυτο μπορουμε να το φτιαξουμε μονοι μας?επισης υπαρχει κατι αλλο που μπορουμε να βαλουμε? οπως λεμονι-λαδι κατι τετοια εχω διαβασει σε εενα φορουμ παλαιοτερα...εντωμεταξυ ειχα ενα βιβλιο που δυστηχως καπου εχει παραπεσει η το δανεισα και δεν το επεστρεψαν η .....απλα στενοχωρηθηκα που το εχασα γιατι το θεωρω καλο βιβλιο.(η τεχνη των μπονσαι) και ελλεγε μεσα βραζουμες 112 γρ ασβεστη με 250 γρ αυτο που βαχουμε στις ντοματες το απειρι αλλα την κανονικη του ονομασια και το βραζεις για μια ωρα.....και μετα το βαζεις στο νεκρο κορμο που θες να δημιουργησεις....
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!! ΟΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ....ΚΑΙ ΕΠΙΣΗς ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΤΟς ΟΧΙ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ....
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΜΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ Η ΠΟΛΥ ΕΙΣΠΝΟΗ ΤΟΥ ΜΕΙΓΜΑΤΟς ΟΤΑΝ ΒΡΑΖΕΙ..
μονο οσοι εχουν αυτο το βιβλιο η απο καπου αξιοπιστο site η βιβλιο το χουν διαβασει...και το θεωρων ΑΣΦΑΛΕΣ ............
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!! ΟΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ....ΚΑΙ ΕΠΙΣΗς ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΤΟς ΟΧΙ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ....
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΜΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ Η ΠΟΛΥ ΕΙΣΠΝΟΗ ΤΟΥ ΜΕΙΓΜΑΤΟς ΟΤΑΝ ΒΡΑΖΕΙ..
μονο οσοι εχουν αυτο το βιβλιο η απο καπου αξιοπιστο site η βιβλιο το χουν διαβασει...και το θεωρων ΑΣΦΑΛΕΣ ............
-
vaggelakos7
Topic author - Imperial

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times