ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ 17ΧΡΟΝΟ ΜΑΘΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ CYBER ΓΑΝΤΙΟΥ

Εδώ γράφουμε οτιδήποτε δεν έχει σχέση με τα μπονσάι
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Re: ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ 17ΧΡΟΝΟ ΜΑΘΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ CYBER ΓΑΝΤΙΟ

Δημοσίευση από RiaDr »

Το "μπράβο" είναι λίγο, έχει λαμπρό μέλλον το παιδί μπροστά του!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Vasilhs
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 5 times

Δημοσίευση από Vasilhs »

Τέτοια μυαλά θέλουμε στην ΕΛΛΑΔΑ!!! :)
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Η Ελλάδα που επιμένει, η Ελλάδα που αγωνίζεται και αντιστέκεται !!

Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake

katerinak
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Been thanked: 0

Δημοσίευση από katerinak »

BRAVO στον μικρό!
Άβαταρ μέλους

G.gin.
Omono
Omono
Been thanked: 0

Δημοσίευση από G.gin. »

απιστευτος ο μικρος μπραβο του
άσε τα δέντρα σου να μιλάνε αυτά για εσένα
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από pinusmugo »

Οταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό πάει το βουνό στον Μωάμεθ...
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 116 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ 17ΧΡΟΝΟ ΜΑΘΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ CYBER ΓΑΝΤΙΟΥ

Δημοσίευση από Harris »

[justify]Αξιοποίησε τις δυνατότητες της τεχνολογίας, προσθέτοντας στο μέταλλο την αγάπη του για τους συνανθρώπους του, που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Σε ηλικία μόλις 17 ετών, ο μαθητής Χάρης Ιωάννου κατάφερε να κατασκευάσει ένα τεχνητό γάντι, που μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία στα άνω άκρα.

Δύο χρόνια πριν, ο τότε 15χρονος Χάρης «συνέλαβε» την ιδέα του μεταλλικού γαντιού βλέποντας τη γιαγιά του που αντιμετώπιζε κινητικές δυσκολίες να μην μπορεί να πιάσει ούτε το τηλεκοντρόλ. Τότε αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη δημιουργικότητά του προς όφελος όσων έχουν ανάγκη.

Μέσα σε ενάμιση χρόνο κατάφερε να κατασκευάσει το μεταλλικό γάντι, με πολύ υπομονή και ατέλειωτες ώρες προσωπικής δουλειάς. Η συσκευή, βάρους μόλις 350 γραμμαρίων, απαρτίζεται από μια μεταλλική κατασκευή, με αισθητήρες πίεσης, που αντιλαμβάνονται πότε το άτομο που φοράει το γάντι πάει να κάνει μία κίνηση με το χέρι. Μέσα από ένα επεξεργαστικό σύστημα, που βρίσκεται πάνω στο γάντι, και με τη βοήθεια αλγορίθμων δίνεται εντολή σε κινητήρες να κινητοποιήσουν το χέρι. Το γάντι μπορεί να προσδώσει δύναμη μέχρι 17 κιλά σε κάθε κλείδωση του χεριού.

«Ήταν πολύ δύσκολο το εγχείρημα, καθώς πρόκειται για πράγματα που δεν σου μαθαίνει κανείς στο σχολείο. Καθώς ασχολούμην από μικρός με κατασκευές, αυτοσχεδίασα στον ελεύθερο χρόνο μου για να φτιάξω το γάντι αυτό» εξηγεί ο Χάρης Ιωάννου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για την εφεύρεσή του ο Χάρης Ιωάννου κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 123 συμμετέχοντες από 38 χώρες στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό για νέους επιστήμονες, που διεξήχθη τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Μπρατισλάβα.
[img]http://lyk-spaton.att.sch.gr/jm1/images ... /glove.jpg[/img]
Επόμενος στόχος του είναι να κάνει ορισμένες μετατροπές στο γάντι και στη συνέχεια, σε συνεργασία με κάποια εταιρεία, να προχωρήσει στην παραγωγή του. Απαραίτητη προϋπόθεση, αυτό να είναι να προσιτό σε όσους έχουν ανάγκη. «Η πρωτότυπη συσκευή κόστισε σε εμένα περίπου 550 ευρώ. Θέλω στην αγορά να φτάσει με κόστος 480 ευρώ» εξηγεί.

Αλλά έως την παραγωγή του γαντιού ο μαθητής της Γ' Λυκείου, που αν και δυσλεκτικός καταφέρνει να συγκεντρώνει υψηλές βαθμολογίες στο σχολείο, προετοιμάζεται για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Όνειρό του είναι να εισαχθεί στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του Εθνικού Μετσόβειου Πανεπιστημίου. Και παρόλο που υπάρχουν ήδη προτάσεις από ξένα πανεπιστήμια, ο Χάρης θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα. «Όσοι έχουν διακριθεί, επιλέγουν να αφήσουν την Ελλάδα. Εγώ θέλω να μείνω εδώ. Εξάλλου, θεωρώ ότι η Ελλάδα με βοήθησε να φτάσω εδώ που έφτασα» παρατηρεί.

Ο Χάρης Ιωάννης βραβεύτηκε με ειδική διάκριση από τη «Unicef» σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη «Στοά του Βιβλίου».

http://lyk-spaton.att.sch.gr
[/justify]
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Απάντηση