bonsai απο σπορο

Θέματα που αφορούν τα Bonsai
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece
Δημοσιεύσεις: 1774
Εγγραφή: 27 Δεκ 2009, 18:35
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: bonsai απο σπορο

Δημοσίευση από Philip »

Χρονια Πολλα κ απο μενα Χρηστο. [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... mewave.gif[/img]

Πραγματι, η δημιουργία μπονσαι απο σπορα ειναι μαγεία κ καλα κανεις και ασχολείσαι με αυτο το εγχείρημα. [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... a/clap.gif[/img] [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... a/clap.gif[/img]


Θα ηθελα να ενημερώσω με αφορμή το θέμα που άνοιξες ολα τα μελη που ενδιαφέρονται για την σπορα δεντρων, οτι το κλαμπ σε συνεργασια με γεωπόνους, μας διδαξαν νεες τεχνικες ωστε να μπορεσουμε να μεγαλώσουμε ενα δεντρο απο σπορα σε πολυ γρηγορο χρονο. Ποιο συγκεκριμενα , ενω θα χρειαζομαστε 5-6 χρονια ωστε να μεγαλωσουμε ενα δεντρο με τις τεχνικες αυτες χρειαζόμαστε τα μισα χρονια.

Οι τεχνικες αυτες αφορουν καλλιεργεια υδροπονιας κ αεροπονιας κ θα αρνατηθουν σε αρθρα την ανοιξη....


Υπομονη λοιπον............ [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... n_razz.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Alex777
Shohin
Shohin
Δημοσιεύσεις: 135
Εγγραφή: 01 Απρ 2010, 22:48
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: bonsai απο σπορο

Δημοσίευση από Alex777 »

Χρόνια πολλά Χρήστο,

Ξεκίνα με βάση αυτά που σου έγραψαν οι φιλοι πιο πανω.
Όταν αρχίσει να βγαίνει ο βλαστός θα χρειαστεί να ρίξεις μυκητοκτόνο στο χώμα. Γιατι πολλες φορες τα σποροφυτα τα χάνουμε γι'αυτο τον λογο.

[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... cheers.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Hombre
Imperial
Imperial
Δημοσιεύσεις: 627
Εγγραφή: 26 Δεκ 2009, 21:55
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: bonsai απο σπορο

Δημοσίευση από Hombre »

Φιλε Χρηστο καλως ορισες [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... mewave.gif[/img]
Απο την στιγμη που αποφασησες να ασχοληθεις με το χομπυ θα δεις οτι αυτο περιλαμβανει ενα πολυ μεγαλο φασμα γνωσεων , τεχνικων και παρα μα παρα πολλων εργασειων πραγμα που σημαινει οτι χρειαζεται συνεχη τριβη και ενασχοληση με τα δεντρα.
Επισης υπαρχει ενα μεγαλο θεμα με το ποσο υπομονη εχει ο καθενας μας αλλα και κατα ποσο εχουμε την διαθεση να περιμενουμε αρκετα χρονια ωστε να δουμε ενα δεντρακι μας να παιρνει την μορφη που θελουμε .
Το να ξεκινησεις με δεντρακι απο σπορο σε καμια περιπτωση δεν ειναι λαθος , ισα ισα που απο αυτο θα παρεις καποιες γνωσεις , ομως εδω ειναι που τιθεται το βασανιστικο θεμα της υπομονης , με την σπορα θα χρειαστη να περιμενεις πολλα χρονια ωστε να δεις ενα μικρο και αδυναμο φυντανι οπως σωστα εγραψε η Αεξανδρα στο οποιο δεν θα μπορεις να κανεις καμια διαμορφωση-εργασια και ετσι ισως σιγα σιγα το πιθανοτερο ειναι να χασεις το ενδιαφερον σου.
Ενω αν ξεκινησεις απο ενα σχετικα ωριμο δεντρο φυτωριου ( ενα ποτε δεν ειναι αρκετο [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... e_wink.gif[/img] ) θα δεις οτι εχεις μπροστα σου πολυ τροφη και για σκεψη αλλα και πολυ δουλεια που θα σε κραταη σε ενδιαφερον γιατι το δεντρακι θα αλλαζει μπροστα στα ματια σου απο εργασιες που θα εχεις κανει εσυ , παντα με την βοηθεια μας οποτε την χρειαστης.

Οποτε καλα τα σποροφυτα , εξαλου οι περισσοτεροι απο εμας το εχουμε κανει αυτο , αλλα παραλληλα ξεκιναμε με ωριμα δεντρα , για αρχη με πιο ευκολα ειδη , ελια , φτελια , γιουνιπερο.........
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 6669
Εγγραφή: 26 Δεκ 2009, 21:37
Τοποθεσία: Athens
Has thanked: 78 times
Been thanked: 129 times
Επικοινωνία:

Re: bonsai απο σπορο

Δημοσίευση από Harris »

Χρηστο χρονια πολλα και για την γιορτη σου.

Η δημιουργεια μπονσαι απο σπορο νομιζω οτι ειναι το υπερτατο στην δημιουργια μπονσαι! Όμως μέχρι να γίνει το δεντρο σου δυνατό για να μπορεις να κανεις όλα αυτα που χρειαζεται για την δημιουργια μπονσαι θα σου εχει περασει η διαθεση... Και περα απο αυτο... Πως θα μαθεις τι πρεπει να κανεις και πως να κανεις ολες αυτες τις τεχνικες;



Καλο ειναι να αγορασεις ενα δεντρο απο φυτωριο (κανουμε κατα καιρους εξορμησεις) διαβασε και στο site http://www.bonsaiclub.gr/bonsai/firstcontactbonsai.html 'πρωτη επαφη με το φυτο μας' (bonsai μπονσαι)
και εδω: http://www.bonsaiclub.gr/creation-care.html Φροντιδα bonsai και δημιουργια μπονσαι.

Φυσικα να αγορασεις και ενα ετοιμο μπονσαι (εαν θες) με λιγα χρηματα για να δεις και πως συμπεριφέρεται , να το κλαδεψεις να του κανεις μεταφυτευση. Να αρχισεις να το αγαπας.... και θα δεις θα σε αγαπαει και εκεινο! :) http://www.bonsaiclub.gr/gallery-photo- ... lants.html

Τι σπορους εχεις βαλει? [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... flower.gif[/img]
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

My Nellie
Imperial
Imperial
Δημοσιεύσεις: 1451
Εγγραφή: 23 Ιαν 2010, 21:29
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: bonsai απο σπορο

Δημοσίευση από My Nellie »

Γιατί όχι, Χρήστο? (Χρόνια Πολλά και για την γιορτή σου!) Το καταλαβαίνεις βεβαίως ότι χρειάζεσαι πολύυυ υπομονή. Εγώ δεν θα είχα ποτέ τόση υπομονή όμως.
Ευκολώτερο θα ήταν να ξεκινήσεις με ένα καλό φυτό από φυτώριο, εν τούτοις.
Θα σου κρατούσε εντονώτερα το ενδιαφέρον σου, ενώ ο σπόρος.... Δεν έχεις και πολλά να κάνεις με τα νέα φυντάνια...

Topic author
chris_aachener
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 22 Δεκ 2010, 15:36
Has thanked: 0
Been thanked: 0

bonsai απο σπορο

Δημοσίευση από chris_aachener »

καλημερα και χρονια πολλα σε ολους,με λενε χρηστο και εχω ξεκινηση με τα μπονσαι την προηγουμενη εβδομαδα!ηδη εχω τους σπορους στο ψυγειο.ειναι βεβαια μια δυσκολη αρχη αλλα πιστευω πως θα μου αρεσε να το βλεπω να μεγαλωνει απο τον σπορο.τι λετε?κανω καλα? Τhanks Harris!
Απάντηση