Carmona II

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Topic author
zakd99
Mame
Mame
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Carmona II

Δημοσίευση από zakd99 »

Φίλε Kapastrike σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου! θα μου είναι χρήσιμες για τη συνέχεια της ενασχόλησής μου με τα bonsai.Ιδίως αυτό με τους λέμαργους βλαστούς ,δεν το ήξερα και κατάλαβα πως πρέπει να το κόψω το κλαδί που είναι κάτω
Άβαταρ μέλους

Kapastrike
Mame
Mame

Δημοσίευση από Kapastrike »

zakd99 έγραψε:@Hfestion όταν λες "λεμαργοι βλαστοί" εννοείς τα νέα βλαστάρια πάνω;
Φίλε zakd99, οι "λέμαργοι βλαστοί" είναι τα κλαδάκια και οι νέοι βλαστοί που βγαίνουν χαμηλά στον κορμό.
Το δέντρο προσπαθώντας να τους θρέψει, δεν στέλνει αρκετούς χυμούς και τροφή στο πάνω μέρος του δέντρου και έτσι του μειώνει την ανάπτυξη. Πρέπει λοιπόν να αποφασίσεις ποιό-ποιά κλαδάκια χαμηλά στον κορμό θες να κρατήσεις "σύμφωνα με τη διαμόρφωση που έχεις στο μυαλό σου" και τα άλλα να τα κλαδέψεις.
zakd99 έγραψε:Η φωτογραφία αυτή ειναι προ 6μήνου και μου ειπανε και αλλα μέλη να τα κόβω.Το κάνω και οντως το δεντράκι φουντωσε.
Αυτό που κάνεις είναι να κλαδεύεις τους νέους βλαστούς στο επάνω μέρος του δέντρου, με αποτέλεσμα το δέντρο να τροφοδοτεί περισσόρερο τα υπόλοιπα κλαδάκια. Έτσι "φουντώνεις" το δεντράκι σου και δημιουργείς περισσότερο φύλομα πιο κοντά στον κορμό, ενώ παράλληλα συντηρείς και το σχήμα που θές.
Άβαταρ μέλους

Topic author
zakd99
Mame
Mame

Δημοσίευση από zakd99 »

@Hfestion όταν λες "λεμαργοι βλαστοί" εννοείς τα νέα βλαστάρια πάνω; Η φωτογραφία αυτή ειναι προ 6μήνου και μου ειπανε και αλλα μέλη να τα κόβω.Το κάνω και οντως το δεντράκι φουντωσε.Τώρα αυτό με το κλαδί που ειναι κατω, εισαι σιγουρος σε αυτο που λες με το κοψιμο; Αν το κόψω μπορώ να δημιουργήσω νέο bonsai από αυτό; @G1908 Τον Ιούλιο θα ανεβάσω νέες φωτογραφίες
Άβαταρ μέλους

Kapastrike
Mame
Mame

Δημοσίευση από Kapastrike »

Hfestion έγραψε:Στις φωτογραφίες βλέπω 3, 4 βλαστούς (λεμαργους όπως τους λένε κάποιοι παλιοί) , αυτούς πρέπει να τους κόψεις γιατί σου περνούν δύναμη από την ανάπτυξη του δεντρου σου. Το κλαδί που ακουμπάει το χώμα θα το εκοβα απο τώρα.
[ Εικόνα ]
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/+1.gif[/img]

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 421 times
Been thanked: 359 times

Δημοσίευση από Hfestion »

zakd99 έγραψε:Ευχαριστώ πολύ[ Εικόνα ]

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 12 Ιουν 2014, 20:25 --

Η καρμόνα μου τα πάει πολύ καλά,εχει ανθισει κιόλας.Το μόνο που με προβληματίζει είναι που ένα μικρό κλαδί της, έχει να βγαλει φύλλα από το Μάρτιο και είναι ξερό.Να περιμένω μπας και βγάλει ή να το κόψω; Φωτογραφία δεν μπορω να ανεβάσω γιατί γράφω από κινητό
Στις φωτογραφίες βλέπω 3, 4 βλαστούς (λεμαργους όπως τους λένε κάποιοι παλιοί) , αυτούς πρέπει να τους κόψεις γιατί σου περνούν δύναμη από την ανάπτυξη του δεντρου σου. Το κλαδί που ακουμπάει το χώμα θα το εκοβα απο τώρα.

[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... egreen.gif[/img]
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

G1908
Omono
Omono
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Δημοσίευση από G1908 »

zakd99 έγραψε:Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή σου,θα περιμένω εως το Φθινόπωρο.Όσο για τη φωτογραφία,με τη πρωτη ευκαιρία θα την ανεβάσω από τον υπολογιστη μου,μόλις γυρίσω από τις διακοπές;-)
Ποτε γυρνας απο διακοπές;;;;[img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/banana/gotpics.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Topic author
zakd99
Mame
Mame

Δημοσίευση από zakd99 »

Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή σου,θα περιμένω εως το Φθινόπωρο.Όσο για τη φωτογραφία,με τη πρωτη ευκαιρία θα την ανεβάσω από τον υπολογιστη μου,μόλις γυρίσω από τις διακοπές;-)
Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από iohokahey »

ναι αλλα,πως θα την θαυμασουμε ανθισμενη χωρις φωτο??[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/icon_e_smile.gif[/img]

το κλαδι προτεινω να μην το κοψεις,καθως μπορει να ξυπνησει το φθινοπωρο!!
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Topic author
zakd99
Mame
Mame

Δημοσίευση από zakd99 »

Ευχαριστώ πολύ[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... _smile.gif[/img]

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 12 Ιουν 2014, 20:25 --

Η καρμόνα μου τα πάει πολύ καλά,εχει ανθισει κιόλας.Το μόνο που με προβληματίζει είναι που ένα μικρό κλαδί της, έχει να βγαλει φύλλα από το Μάρτιο και είναι ξερό.Να περιμένω μπας και βγάλει ή να το κόψω; Φωτογραφία δεν μπορω να ανεβάσω γιατί γράφω από κινητό
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 111 times
Been thanked: 176 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

zakd99 έγραψε:Αυτή την εποχή έχει 20 βαθμούς C .Το βράδυ πέφτει στους 8 C. Mέσα στο σπίτι έχει από 18 βαθμους C μέχρι 23 με 25 C. Εχει μπει πια ο Απρίλιος γι' αυτό την εβγαλα έξω.

Μπορείς να μου πεις ακριβώς πως θα τη ποτίζω με το χαμομήλι, όπως μου ειπες με το ξύδι?
Βρασε χαμομήλι και αστο να κρυωσει και πότισε σημερα. (ποτιζεις κανονικα..... και μετα απο 15-20 μερες οταν θα ειναι να ποτισεις βαλε 2 κουταλιες ξύδι σε 1 1/2 του λιτρου μπουκαλι)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
zakd99
Mame
Mame

Δημοσίευση από zakd99 »

Αυτή την εποχή έχει 20 βαθμούς C .Το βράδυ πέφτει στους 8 C. Mέσα στο σπίτι έχει από 18 βαθμους C μέχρι 23 με 25 C. Εχει μπει πια ο Απρίλιος γι' αυτό την εβγαλα έξω.

Μπορείς να μου πεις ακριβώς πως θα τη ποτίζω με το χαμομήλι, όπως μου ειπες με το ξύδι?
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 111 times
Been thanked: 176 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Μπορεις να ποτιζεις με χαμομήλι είναι καλο μια φορα τον μηνα... ειναι και μυκητοκτόνο.
Εκει που το ειχες τι θερμοκρασία έχει; Να το βγαλεις την εποχη που και μεσα και εξω εχεις σχεδον την ιδια θερμοκρασια.
Επισης μια φορα τον μηνα να ποτιζεις με νερο 1 1/2 λιτρο που εχει βάλει 2 κουταλακια με ξυδι, γιατι βλεπω οτι εχει άλατα αρκετα στο νερο.
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
zakd99
Mame
Mame

Δημοσίευση από zakd99 »

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 08 Απρ 2014, 13:47 --

Γεια σας ,αποφάσισα σήμερα να βγάλω έξω στο μπαλκόνι την καρμόνα μου

Θεσ/νίκη μένω και η θερμοκρασία είναι 8 με 20 βαθμούς περίπου(δεν πιστεύω να έχει πρόβλημα)

Θέλω να ρωτήσω και κάτι: Τώρα που είναι έξω και είναι εκτεθειμένη στα έντομα και τα ζωύφια, μπορώ να τη ψεκάζω με χαμομήλι?(έμαθα πως κάνει καλό) και κάθε πότε?

[img][/img]
Άβαταρ μέλους

gate1908
Omono
Omono
Has thanked: 1 time

Δημοσίευση από gate1908 »

Neburi ειναι οι ρίζες που ειναι περιμετρικά από τον κορμό. Διάβασε για ορθό ρυθμό στην βιβλιοθήκη.
Άβαταρ μέλους

Topic author
zakd99
Mame
Mame

Δημοσίευση από zakd99 »

iohokahey έγραψε:
marios έγραψε:Το τελευταίο κλαδί που αγγίζει το χώμα σίγουρα θα πρέπει να το κόψεις. Ξεκίνα με λίγο κλάδεμα για να παραμείνει στο σχήμα που έχει εκτός εάν έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου.
μηπως κρυβει καποιο νεμπαρι μεσα της?
μηπως δεν χρειαζεται κοψιμο το τελευταιο κλαδι,αν αποκαλυφθεί καποιο νεμπαρι?
..θα μαθουμε την ανοιξη..αστο να κοιμηθεί τωρα το δεντρακι..
Λέω τώρα τον Χειμώνα να το αφήσω ήσυχο. Μόνο λίπανση κάθε 20 μέρες

υ.γ. Τί είναι το νεμπαρι?
Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από iohokahey »

marios έγραψε:Το τελευταίο κλαδί που αγγίζει το χώμα σίγουρα θα πρέπει να το κόψεις. Ξεκίνα με λίγο κλάδεμα για να παραμείνει στο σχήμα που έχει εκτός εάν έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου.
μηπως κρυβει καποιο νεμπαρι μεσα της?
μηπως δεν χρειαζεται κοψιμο το τελευταιο κλαδι,αν αποκαλυφθεί καποιο νεμπαρι?
..θα μαθουμε την ανοιξη..αστο να κοιμηθεί τωρα το δεντρακι..
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Topic author
zakd99
Mame
Mame

Δημοσίευση από zakd99 »

Λέω να την κλαδέψω την Άνοιξη όταν θα ''πάρει και τα πάνω της''

marios
Imperial
Imperial
Has thanked: 11 times
Been thanked: 29 times

Δημοσίευση από marios »

Το τελευταίο κλαδί που αγγίζει το χώμα σίγουρα θα πρέπει να το κόψεις. Ξεκίνα με λίγο κλάδεμα για να παραμείνει στο σχήμα που έχει εκτός εάν έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου.
Άβαταρ μέλους

Topic author
zakd99
Mame
Mame

Carmona II

Δημοσίευση από zakd99 »

Πιστεύω πως πλέον έχει ξεπεράσει το σοκ της μεταφύτευσης

[img]http://i39.tinypic.com/vgrmut.jpg[/img]
Απάντηση