Ulmus parvifolia σε Αυστριακό κλίμα
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Re: Ulmus parvifolia σε Αυστριακό κλίμα
Τα αξίζει τα λεφτά του! Μην λησμονείς ότι είναι ένα δέντρο των τροπικών που απευθύνεται σε βόρειο-κέντρο ευρωπαίους!
Που να δείς κάτι ελίτσες που την λαϊκή αγορά της γειτονιά μου τις πουλάνε 10-15 ευρώ εκεί (ebay, amazon) να ανεβαίνουν στα 60 !!!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
iohokahey
- Masterpiece

- Has thanked: 0
- Been thanked: 1 time
μα 50 ευρω για φικο βρε παιδια??[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... prised.gif[/img][img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... prised.gif[/img][img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... prised.gif[/img]
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
Γιώργος
-
CaptainAmerica
- Omono

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 8 times
-
karesansui
- Συντονιστής

Όντως,πολύ ωραίο! Αν το αποφασίσεις τελικά και το αγοράσεις να του κάνεις αμέσως μεταφύτευση μόλις φτάσει στην πόρτα σου! Οπότε, έσο έτοιμος!
Προμηθεύσου, δοχείο και υπόστρωμα νωρίτερα.
Προμηθεύσου, δοχείο και υπόστρωμα νωρίτερα.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
karesansui
- Συντονιστής

Είτε Βιέννη, είτε Αθήνα, είτε Λονδίνο, είτε Τόκιο, τα μπονσάι ανήκουν στο Βασίλειο των Φυτών και για να ζήσουν θελουν Ήλιο, αέρα και υγρασία, στην ύπαιθρο με αλλα λόγια ! Η διατήρηση ενός φυτού σε εσωτερικό χώρο προϋποθέτει την ύπαρξη των τριών αυτών ζωτικών στοιχείων. Το να ευδοκιμήσει ένα είδος από άλλη κλιματική ζώνη σε μια διαφορετική (π.χ η κινέζικη φτελιά απο την υποτροπική ζώνη στην βόρεια εύκρατο ζώνη) απαιτείται να πληρούνται και οι ανάλογες συνθήκες σε ενα μεγάλο βαθμό! Για τον λόγο αυτό και στην βορεια Ευρώπη διατηρούνται σε θερμοκήπια όπου υπάρχουν ελεγχόμενες συνθήκες καλλιέργειας, Τα δωματια ή οι χώροι των σπιτιών δεν είναι οι καταλληλότεροι τόποι για να ευδοκιμήσουν εκτός εάν εξασφαλίσουμε οτι υπάρχει επάρκεια φωτισμού, κατάλληλη θερμοκρασία, αερισμός και υγρασία το οποίο απαιτεί την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού- ειδικές λάμπες, υγραντήρες κ.λ.π - ανεβάζοντας το κόστος κατά πολύ!
Οπότε, μάλλον δύσκολο να βρεθεί κάποιο μπονσάι να ικανοποιήσει την επιθυμία σου, να το έχεις δλδ. στο δωμάτιό σου!
Για να μην σε αποκαρδιώσω εντελώς θα ήθελα να σου προτείνω η επόμενη αγορά σου σε μπονσάι να ειναι ένα μπονσάι φίκος ! Εχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ανθεκτικά στην καλλιέργεια δωματίου στην κεντρική Ευρώπη και με ελάχιστη απο μεριάς σου συντήρηση.
Ό,τι απορίες έχεις ευχαρίστως να τις ακούσουμε!
Οπότε, μάλλον δύσκολο να βρεθεί κάποιο μπονσάι να ικανοποιήσει την επιθυμία σου, να το έχεις δλδ. στο δωμάτιό σου!
Για να μην σε αποκαρδιώσω εντελώς θα ήθελα να σου προτείνω η επόμενη αγορά σου σε μπονσάι να ειναι ένα μπονσάι φίκος ! Εχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ανθεκτικά στην καλλιέργεια δωματίου στην κεντρική Ευρώπη και με ελάχιστη απο μεριάς σου συντήρηση.
Ό,τι απορίες έχεις ευχαρίστως να τις ακούσουμε!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
Yiannis13
Topic author - Σπορόφυτο

- Been thanked: 0
ναι ηθελα ενα μπονσαι να το εχω στο δωματιο...Harris έγραψε:Ξέρεις τι γίνεται; Μπορεί το χώμα απο πάνω να φαίνεται ξερό αλλά μέσα να είναι υγρό. Εσύ έβλεπες το χωμα ξερό απο πάνω και πότιζες και αυτό δημιούργησε βακτήρια στις ρίζες. Όμως μπορεί απο την αρχη το δέντρο σου να είχε προβλημα και να έδειξε μετά το πρόβλημα του.
Η γνώμη μου είναι να μην στεναχωρηθείς, ΟΛΟΙ έχουμε χάσει κάποιο δέντρο ή και πολλά δέντρα. Είναι μέσα στο παιχνίδι.
Εσύ θες ενα δέντρο να το έχεις μέσα στο σπίτι σου εκεί στην Αυστρία;
Νομιζω πως φταιω εγω περισσοτερο γιατι τον πρωτο καιρο το ποτιζα παρα πολυ.
-
iohokahey
- Masterpiece

περιμενε το λιγο ακομα,μην το βαλεις στο τζακι!![img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/eusa/dance.gif[/img]
Γιώργος
Γιώργος
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 111 times
- Been thanked: 176 times
- Επικοινωνία:
Ξέρεις τι γίνεται; Μπορεί το χώμα απο πάνω να φαίνεται ξερό αλλά μέσα να είναι υγρό. Εσύ έβλεπες το χωμα ξερό απο πάνω και πότιζες και αυτό δημιούργησε βακτήρια στις ρίζες. Όμως μπορεί απο την αρχη το δέντρο σου να είχε προβλημα και να έδειξε μετά το πρόβλημα του.
Η γνώμη μου είναι να μην στεναχωρηθείς, ΟΛΟΙ έχουμε χάσει κάποιο δέντρο ή και πολλά δέντρα. Είναι μέσα στο παιχνίδι.
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 421 times
- Been thanked: 359 times
Αν ξεράθηκε,Yiannis13 έγραψε:το χρωμα του ειπα ειναι ανοιχτο καφε. Ουτε καφε, ουτε πρασινο.
Το χωμα του ναι ειναι αρκετο ξερο παρα το ποτισμα που του εκανα. Τι να πω δεν ξερω...
Δηλαδη δεν ξαναζωντανευει ουτε με μεταφυτευση;
-τέλος
Υπάρχει και το 1% να πετάξει κάποια παραφιαδα απο το πουθενά!
Το κρατάς με νωπό χωμα μέχρι μεσα Ιουνίου και βλέπεις. (Μη του κάνεις μεταφυτευση)
-
Yiannis13
Topic author - Σπορόφυτο

το χρωμα του ειπα ειναι ανοιχτο καφε. Ουτε καφε, ουτε πρασινο.
Το χωμα του ναι ειναι αρκετο ξερο παρα το ποτισμα που του εκανα. Τι να πω δεν ξερω...
-
iohokahey
- Masterpiece

το χωμα του φαινεται αρκετα ξερο στην πρωτη φωτο..[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/eusa/pray.gif[/img]
εξυσες τον κορμο και ειναι καφε δλδ?[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... shifty.gif[/img]
εξυσες τον κορμο και ειναι καφε δλδ?[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... shifty.gif[/img]
Γιώργος
Γιώργος
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 421 times
- Been thanked: 359 times
Αν ο κορμός του είναι ανοιχτό καφε, δύσκολα τα πράγματα. . .Yiannis13 έγραψε:ναι μεσα στο σπιτι το εχω, διπλα στο παραθυρο το οποιο μενει ανοιχτο για καποιες ωρες την ημερα μιας και ο καιρος φιταχνει σιγα σιγα...
Ο κορμος του ειναι ανοιχτο καφε.
+1karesansui έγραψε:Αν και οι φωτογραφίες δεν είναι εν γένει ενδεικτικές, νομίζω, μετά λύπης μου, πως το δεντράκι σου μας άφησε χρονους!
-
karesansui
- Συντονιστής

Αν και οι φωτογραφίες δεν είναι εν γένει ενδεικτικές, νομίζω, μετά λύπης μου, πως το δεντράκι σου μας άφησε χρονους!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
Yiannis13
Topic author - Σπορόφυτο

ναι μεσα στο σπιτι το εχω, διπλα στο παραθυρο το οποιο μενει ανοιχτο για καποιες ωρες την ημερα μιας και ο καιρος φιταχνει σιγα σιγα...
-
Yiannis13
Topic author - Σπορόφυτο

Δυστυχως δεν τα καταφερα.
Αυτη ειναι η σημερινη του κατασταση. Τις συμβουλες σας θελω για να το ξαναζωντανεψω.
Χρειαζεται πολυ μεγαλυτερη γλαστρα;
Με το χωμα πρεπει να ειμαι προσεκτικος στο τι θα παρω; Οτιδηποτε κανει;
Και τελος πρεπει να αφαιρεσω ολο το παλιο χωμα (να μεινει μονο το δεντρο με τις ριζες) για να το μεταφυτεψω στο νεο;
Χρειαζεται πολυ μεγαλυτερη γλαστρα;
Με το χωμα πρεπει να ειμαι προσεκτικος στο τι θα παρω; Οτιδηποτε κανει;
Και τελος πρεπει να αφαιρεσω ολο το παλιο χωμα (να μεινει μονο το δεντρο με τις ριζες) για να το μεταφυτεψω στο νεο;
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
karesansui
- Συντονιστής

Για τα μπονσάι που καλλιεργούνται σε εσωτερικό χώρο όλο τον χρόνο οποιαδήποτε εποχή είναι κατάλληλη.
Είθισται όμως να ακολουθούμε την φυσική αλληλουχία των εποχών οπότε, τώρα την άνοιξη είναι καλά να την μεταφυτεύσεις.
Είθισται όμως να ακολουθούμε την φυσική αλληλουχία των εποχών οπότε, τώρα την άνοιξη είναι καλά να την μεταφυτεύσεις.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
Yiannis13
Topic author - Σπορόφυτο

@RiaDr ήθελα να μιλήσω και για το χώμα του.. Δεν ξέρω αν φαίνεται καλά από τις φωτογραφίες αλλά δεν δείχνει όντως καλό. Πότε είναι η καλύτερη περίοδος για μεταφύτευση ώστε να το έχω στο νου μου;
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Μην αγχώνεσαι.. οι φτελιές είναι δέντρα που συγχωρούν τα λάθη και έχουν ταχεία ανάπτυξη, κοινώς θα βαρεθείς να κλαδεύεις. Πέρα από τις βασικές γραμμές που θα επιλέξεις, πάντως, για τη διαμόρφωση του δέντρου, η γενική αρχή που μπορείς ν' ακολουθήσεις για το κλάδεμα των φύλλων είναι "κόψε ό,τι περισσεύει"! Όποτε δηλαδή βλέπεις πως "χαλάει" το σχήμα που είχες δώσει, κόβε το φύλλωμα που περισσεύει για να επαναφέρεις το δέντρο στον....ίσιο δρόμο!
Νομίζω, επίσης, πως πρέπει να δρομολογήσεις και μια μεταφύτευση, πρέπει να έχει στριμωχτεί πολύ το δέντρο στο ποτ του και το χώμα δεν δείχνει καλό.
ΥΓ η γενική αρχή (λέμε τώρα μεταξύ σοβαρού και αστείου) ισχύει για φυλλαράκια, όχι κλαδιά ολόκληρα, έτσι; εκεί μελετάμε πιο προσεκτικά πριν κόψουμε!
Νομίζω, επίσης, πως πρέπει να δρομολογήσεις και μια μεταφύτευση, πρέπει να έχει στριμωχτεί πολύ το δέντρο στο ποτ του και το χώμα δεν δείχνει καλό.
ΥΓ η γενική αρχή (λέμε τώρα μεταξύ σοβαρού και αστείου) ισχύει για φυλλαράκια, όχι κλαδιά ολόκληρα, έτσι; εκεί μελετάμε πιο προσεκτικά πριν κόψουμε!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."